суботу, 2 грудня 2017 р.

Експериментики над об’єктами та об'єктиками

Експериментики над об’єктами та об'єктиками проводжу щодня, виконую досліди в офісних програмах,  намагаюсь так провести дослідження, щоб виявити реальні можливості програмних середовищ, веду тотальний пошук додаткових ресурсів в компетентнісному підході до навчання інформатики.


Експериментальні методики викладання інформатики в ліцейних класах.

Останнім часом пропоную на уроках інформатики такі експериментальні завдання-проблеми для кмітливих учнів, що люблять робити експерименти.

Завдання 1.  Як створити  від 1 до 2000 порожніх сторінок в офісному середовищі МS Word за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?
Завдання 2. Як створити від 1 до 2000 порожніх слайдів в офісному середовищі МS Power Point  за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?
Завдання 3. Як створити від 1 до 2000 порожніх аркушів в офісному середовищі МS Excel  за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?
Завдання 4. Як створити від 1 до 1000  заповненних текстовою  інформацією сторінок в офісному середовищі МS Word за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?
Завдання 5.  Як створити  від 1 до 500 закладок на порожніх сторінках в офісному середовищі МS Word за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?
Завдання 6. Як створити від 1 до 200 гіперпосилань на слайді в офісному середовищі МS Power Point  за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?
Завдання 7. Як створити від 1 до 200 порожніх таблиць різного розміру на одному аркуші в офісному середовище МS Excel  за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?
Завдання 8. Як створити від 1 до 100  заповненних текстовою інформацією  таблиць  різного розміру на найменшій кількості сторінок в офісному середовищі МS Word за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?
Завдання 9.  Як створити  від 1 до 100 схем на найменшій кількості сторінок в офісному середовищі МS Word за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?
Завдання 10. Як створити від 1 до 100 неоднакових гіперпосилань на двохсот слайдах в офісному середовищі МS Power Point  за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?

Завдання 11. Як створити від 1 до 10 зв’язаних непорожніх таблиць різного розміру на одному аркуші в офісному середовище МS Excel  за найменшу кількість кліків мишкою та ударів по клавішам?

Немає коментарів:

Дописати коментар