середу, 20 грудня 2017 р.

розв’язання головоломки ТРИ КОНЯ.

Засобами редактора презентацій MS Power Point  на слайдах створити хоча б один спосіб  демонстрації розв’язання головоломки ТРИ КОНЯ, враховуючи те, що користувач вашої презентації наперед не знає, як розв'язати головоломки. 


Головоломка «ТРИ коня на дошці 3х3»

Умова  головоломки: Є шахова дошка розміром  - 3x3, тобто чорно-біле розфарбування дошки в шаховому порядку. У кутових клітинках  цієї дошки 3х3  стоять  три коні: перший кінь має червоний  колір і стоїть на бічній діагоналі у верхній крайній клітинці,   другий   кінь  має синій колір і стоїть на головній діагоналі  дошки у нижній кутовій клітинці,  третій кінь має зелений колір і стоїть на бічній діагоналі у нижній кутовій клітинці дошки 3х3. Будь-який хід конем має форму букви «Г». Коні ходять по черзі один за одним, не пропускаючи свої ходи. В одній клітинці забороняється стояти більше, ніж одному коневі.
Мета головоломки: - червоний кінь ходить першим і після декількох ходів має стати на місце синього коня, синій кінь ходить другим і  після декількох ходів має стати на місце зеленого коня, зелений кінь ходить третім першим і після декількох ходів має стати на місце червоного коня.

Розв’язання головоломки.
Порядок ходів коней показано на малюнку.

         

Немає коментарів:

Дописати коментар