четвер, 21 грудня 2017 р.

для MS EXCEL: «Щасливі квитки»

Практичне завдання

Умова завдання для MS EXCEL,  «Щасливі квитки»
(Завдання виконується виключно засобами MS EXCEL, результат роботи учасника зберегти у файл Zavdannja_3.xls)
1)Щасливий квиток по-немирівськи числова розвага на підставі нумерологічної гри з номером проїзного квитка.
Щасливим по-немирівськи вважається отриманий у громадському транспорті квиток, у шестицифровому номері якого сума перших трьох цифр співпадає із сумою трьох останніх цифр.
Для цього необхідно: для будь-яких трьохзначних чисел знайти число одиниць, десятків, сотень та їх суму (наприклад: 123/ 1+2+3=6). А вже потім їх порівняти із іншою сумою.
Оформіть рішення у середовищі MS Excel.
На Аркуш1 таблиця з назвою «Щасливий квиток по-немирівськи»  визначає, чи введені у клітинку В3 номери квитків «щасливі по-немирівськи». Висновок виводиться у клітинку В4  за допомогою слова: «Щасливий», що автоматично виділяється червоним кольором, або слова «Нещасливий» – синім кольором. У клітинкуВ5 виводиться загальна кількість щасливих      квитків  по-немирівськи.

2)Щасливий квиток по-вінницьки числова розвага на підставі нумерологічної гри з номером проїзного квитка.
Щасливим по-вінницьки вважається отриманий у громадському транспорті квиток, у шестизначному номері якого сума трьох цифр на парних місцях співпадає із сумою трьох цифр на непарних                               місцях.
Оформіть рішення у середовищі MS Excel.
На Аркуш2 таблиця з назвою «Щасливий квиток по-вінницьки»  визначає, чи введені у клітинку С3 номери квитків «щасливі по-вінницьки». Висновок виводиться у клітинку С4  за допомогою слова: «Щасливий»,що автоматично виділяється зеленим кольором, або слова «Нещасливий»оранжевим кольором. У клітинкуВ5 виводиться загальна кількість щасливих  квитків  по-вінницьки.
3)Щасливий квиток по-жмеринськи числова розвага на підставі нумерологічної гри з номером проїзного квитка.
Щасливим по-жмеринськи вважається отриманий у громадському транспорті квиток, у шестизначному номері якого сума перших двох цифр співпадає із сумою двох наступних цифр, а сума останніх                               цифр співпадає із сумою двох попередніх(двох середніх) цифр номера квитка.
Оформіть рішення у середовищі MS Excel.
На Аркуш3 таблиця з назвою «Щасливий квиток по-жмеринськи»  визначає, чи введені у клітинку D3 номери квитків «щасливі по-жмеринськи». Висновок виводиться у клітинку D4  за допомогою слова: «Щасливий»,що автоматично виділяється блакитним кольором, або слова «Нещасливий»жовтим кольором. У клітинку D5 виводиться загальна кількість щасливих  квитків  по-жмеринськи.

4)  Створити на Аркуш4 генератор випадкових щасливих номерів квитків, що одночасно відповідають трьом критеріям, які перевіряються на Аркуш1,Аркуш2, Аркуш3. Номери таких квитків записати у вигляді таблиці, що містить клітинки для перевірки усіх трьох критеріїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар