понеділок, 25 грудня 2017 р.

Анімація на слайдах. Практичне завдання

Використати дизайнерське оформлення 
для  даної
презентації.





Довідка:

Основні категорії об'єкта дизайну
·         Образ — ідеальне уявлення про об'єкт, художньо-образна модель, створена уявою дизайнера.
·         Функція — робота, яку повинен виконувати виріб, а також смислова, знакова і ціннісна ролі речі.
·         Морфологія — будова, структура форми виробу, організована відповідно до його функції, матеріалом і способом виготовлення, що втілює задум дизайнера.
·         Технологічна форма — морфологія, втілена в способі промислового виробництва речі-об'єкту дизайн-проектування в результаті художнього осмислення технології.
·         Естетична цінність — особливе значення об'єкту, що виявляється людиною в ситуації естетичного сприйняття, емоційного, чуттєвого переживання і оцінки ступеня відповідності об'єкту.

Історія дизайну

Слово «design» з'явилося в XVI столітті і вживалося по всій Європі. Італійський вислів «disegno intero» означав народжену у художника і викликану богом ідею — концепцію твору мистецтва. 
Оксфордський словник 1588 року подає таку інтерпретацію цього слова: «задуманий людиною план або схема чогось, що буде реалізовано, перший начерк майбутнього твору мистецтва».
1849 року в Англії вийшов перший у світі журнал, який мав у назві слово «дизайн» — «Journal of Design», заснований державним діячем, художником-проектувальником сером Генрі Коулом (він же виступав ініціатором проведення Всесвітньої виставки в Лондоні 1851 року).


Немає коментарів:

Дописати коментар