пʼятницю, 23 січня 2015 р.

Практичний тур олімпіади з ІТ

Практичний тур олімпіади з ІТ

Задача 1, текстові документи.

Створити документ з 200 порожніх сторінок, непарні сторінки якого матимуть альбомну орієнтацію з нумерацією сторінок у нижньому колонтитулі, а парні – книжкову з нумерацією сторінок у верхньому колонтитулі, яка починається з числа 501 і закінчується числом 700. 

Задача 2, презентації.

Створити на шести  слайдах анімацію, що правдоподібно імітує бурхливий рух води на зразок  гірського Водоспаду і світіння блискавок у захмареному небі. Реалізувати сильні опади та  сильний буревій на усіх слайдах.  

Задача 3, електронні таблиці.

Серед  клітинок діапазону A1:С10 аркушу 2 є три натуральні числа у різних клітинках, а решта клітинок цього діапазону порожні. Забезпечити автоматичне обчислення номера рядка непорожньої клітинки цього діапазону у клітинці A1 аркуша 1, а номера стовпця – у клітинці B1 аркуша 1 для найбільшого із трьох чисел.

Задача 4, бази даних.

1)      Створити базу даних для предметної області «Рюкзак туриста».
Про кожного туриста відомо його паспортні дані .  Про кожний  рюкзак відомо об'єм та масу, що він витримує при максимальному наповненні. Потрібно також зберігати відомості про маршрути якими  проходив кожний  турист, а саме скільки разів проходив, в який рік і де мандрував, коли та скільки днів тривала мандрівка і яка початкова маса рюкзаку при цьому використовувалася.
2)      Ввести в базу даних відомості про кожний рюкзак і про кожного туриста і  про попит туристів на 5 різних маршрутів.
3)      Створити запит Визначити назви маршрутів, які мають найбільший попит, та рюкзаки, які побували у двох мандрівках і мають масу більше 50 кг.
4)      Створити запит Визначити імена туристів, що використовували рюкзаки, маси яких   були більше 20 і менше 50 кг.


Немає коментарів:

Дописати коментар