неділю, 25 січня 2015 р.

Дистанційний турнір з інформаційних технології

Дистанційний турнір з інформаційних технології серед учнівської молоді - нове на освітній ниві змагання, яке поєднує в собі найкращі якості учнівської олімпіади з інформаційних технологій та досвіду проведення Інтернет-олімпіад в Україні. Маючи на меті виявлення та розвиток обдарованої молоді та підтримку її інтелектуальних здібностей, турнір покликаний розвинути потяг до комп'ютерної грамотності, отримання естетичного задоволення від знаходження рішень часом трудомістких буденних проблем підручними засобами додатків Microsoft Office.



http://it.upml.knu.ua/








































Змагання було започатковане за ініціативи співробітника ліцею, студента факультету кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Григорія Гогерчака за сприяння кафедри інформатики на чолі з заступником директора ліцею Скляр Іриною Вільївною, директора Українського фізико-математичного ліцею Горкавенка Володимира Миколайовича та декана факультету кібернетики Анісімова Анатолія Васильовича наказом ректора університету 27 листопада 2013 року на базі підрозділів - Українського фізико-математичного ліцею та факультету кібернетики. Основною відмінною рисою змагання є його дистанційність: турнір проводиться за допомогою спеціалізованого ресурсу (авторська розробка) та мережі Інтернет. Відповідний ресурс забезпечує повну підтримку змагання, зокрема отримання завдань та надсилання розв’язків учасниками, шифрування та перевірку робіт, прозору та доступну демонстрацію критеріїв оцінювання завдань та балів за ними. В рамках турніру було розроблено автоматизовану систему перевірки робіт обчислювальних задач за табличним процесором excelTester.
До участі в змаганні два роки поспіль реєструються тисячі учасників з більшості регіонів України. З 2014/2015 навчального року до складу організаційного комітету входять представники Міністерства освіти і науки України та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар